back to start !

 

GENT JAZZ

 

 

-persteksten -

 

-  onze concertverslagen  HIER ! -



   Vrijdag 10 julI  -  Zaterdag 11 julI   Zondag 12 julI  -  Zaterdag 18 julI  

 

 

     
  Gent Jazz, oef.. de 13de keer ging het dus goed ! ;-), nu alweer editie 14 op de Bijloke locatie. Het is wat heroriënteren eerst want één en ander werd anders ingepland op het festivalterrein, da's weer wat wennen, ja... De site is in meerdere stukken gehakt,zo lijkt het in eerste instantie wat kleiner maar eens dat je't wat kent bevalt het wel. Toch ook wat kritiek : die genummerde zitplaatsen in 'de grote' tent, dat lijkt ons maar niks in de festivalgeest die hier heerst en bovendien swingen (en dan vooral) de foodprijzen hier aardig de pan uit, al bevat die pan dan wel naar ieders smaak wat lekkers. Voor de rest hoor je ons niet klagen, klank en licht zijn OK en het programma is weer aardig divers, al duiken er  telkens toch wat namen op die we al wat veel tegen kwamen in het verleden (Vijay Iyer...) Afin, toch voor elk wat naar de zin en ook in de 'Gardenstage' zijn aardige dingen en projecten te ontdekken, lekker kleinschalig en niet meer storend voor het programma in de grote festivaltent !
 
Wij zijn hier voor de uitschieters en vooral dan voor het jazz-aanbod dat zich traditiegetrouw in de eerste week van het festival voltrekt Wij schreven het vorig jaar ook al : De mixture van toegankelijkheid, funk, pop en soul related dingen maken dat ieder wel wat vindt naar z'n smaak . Wij proeven tijdens onze aanwezigheid naast het haast vanzelfsprekende want verwachte premium performen van 'de groten', zij die niks meer te bewijzen hebben, vooral ook veel begaafdheid en jeugdig talent in een soort muziek die sinds het begin van haar bestaan steeds al in beweging en vernieuwend is geweest, soms is 't de wenkbrouwen fronsen, dan weer juichen, that's : JAZZ. Bovendien zitten er ook dit jaar weer kleppers bij die maken dat het sommige avonden weer koppen lopen wordt (Lady Gaga en Tony Bennett.. Neneh Cherry...Gregory Porter !

 De volgende  concertverslagen zijn de impressies van onze recensenten, puur persoonlijk, naar eigen gehoor en gevoel en jij kan het best anders ervaard hebben, that is : TASTE
 
     
     
     
     
  Winus  
 
 

 

 


© JASSEPOES

 

 

 

up again !

 

 

back to start !