back to start !

 

 BRAND !      STORM !

 

 

-persteksten -

 

 onze concertverslagen  HIER !

 

 

   DINSDAG 17 FEBRUARI  - WOENSDAG 18 FEBRUARI - DONDERDAG 19 FEBRUARI - VRIJDAG 20 FEBRUARI - ZATERDAG 21 FEBRUARI


   
 
   
   
     
 

 

In 1995 componeerde André Goudbeek in opdracht van Filmhuis Mechelen de muziek bij de stille film 'Nanook of the North' van Robert Flaherty (1922). Dit programma van film met live-muziek werd meer dan 80 maal uitgevoerd in binnen en buitenland door het Nanook-kwartet (Bart Maris, tp, Remko Devroede, piano en Chris Duerinckx, drs). Wij maakten dus toen al kennis met deze prachtige combinatie. Erg aardig is het dan ook om dit zovele jaren later nogmaals te mogen beleven met hetzelfde combo.

 

André Goudbeek, reeds jaren Mechelaar, zal trouwens vele concerten bijwonen gedurende het festival.Vaste waarden  behouden dus zowel  hun muzikale overtuiging als grandeur !

 
 
 
  Winus  
 
 
 
     
 

 

Nanook of the North - stille film met live muziek - CultuurCentrum Mechelen


 

© Raf Degeest 

 

André Goudbeek,bandoneon - Bart Maris,trompet -  Remko Devroede, piano -  Kris Duerinckx, drums



Het project Nanook is na meer dan twintig jaar nog even fris, het is als een beetje thuis komen, het project heeft nog niets van zijn sprankeling verloren, is grotendeels uitgeschreven muziek met pastiches en referenties naar de muziek uit de tijd van de film zelf (1922) en aangevuld met improvisaties. Het is/was maar blijft een aanrader als filmbeleving op zich. Het kwartet was uitermate prachtig met André als ouderdomsdeken die een extrakleuring gaf met zijn bandoneonspel. Aanrader van formaat ! (ware het niet dat we dit dus niet zo gauw meer gaan terug zien, vandaag was een gelegenheidsvoorstelling...)

 

 

Luque


 
     

 

 

 ©  JASSEPOES

 

 

up again !

 

 

back to start !