back to start !

 

 

 

GENT JAZZ

 

 
 

 


PROGRAMMA


 


 

 

 

CONCERTVERSLAGEN


 

alles op zijn tijd !                     

 

 

Tussen 28 juni en 9 juli op de Bijlokesite 


 

 

     
   
 

- persbericht 21.11.2018 -

 
 
Diana Krall op Gent Jazz Festival 2019

Na de eerste naam John Zorn “bagatelles” (9 juli), kondigt Gent Jazz Festival een tweede naam aan voor de 18e festivaleditie, die van 28 juni t.e.m. 9 juli 2019 op de Bijlokesite in Gent loopt. Op vrijdag 5 juli 2019 neemt Diana Krall met haar sensuele en hartverwarmende stem, een handvol klassiekers en haar ravissante en zeer innemende verschijning, zonder twijfel de hele tent in. Het wordt een unieke kans om de award-winnende Canadese zangeres, die roem oogst sinds de jaren 90, aan het werk te zien.


Diana Krall: een oeuvre dat even succesvol als veelzijdig is


Met haar pre-bop pianostijl en sensuele zang veroverde Diana Krall eind jaren 90 de jazzwereld en werkte zichzelf op tot een van de meest toonaangevende pianistes van de hedendaagse jazz. Sinds ze in 1999 met het album “When I Look In Your Eyes” wereldwijd doorbrak, mag ze zichzelf rekenen tot de best verkopende muzikanten in de jazz. De ene keer zet ze standards van Nat King Cole naar haar hand, dan weer duikt ze onder in de Braziliaanse bossanova. Maar net zo goed gaat ze de nostalgische toer op met een kerstplaat, of tast ze de grenzen van New Orleans en Americana af op Glad Rag Doll. Hiermee heeft Krall een oeuvre bij elkaar gespeeld dat even succesvol als veelzijdig is.


Na zes jaar terug op de Bijlokesite


Een decennium geleden stond mevrouw Elvis Costello voor de eerste keer op het podium van Gent Jazz Festival. Sinds haar tweede en laatste passage op Gent Jazz Festival in 2013, heeft de award-winnende pianiste maar liefst drie nieuwe albums uitgebracht. Voor haar laatste album “Love is Here to Stay”, dat dit jaar in september nog uitkwam, werkte ze samen met crooner Tony Bennett, die in 2015 samen met Lady Gaga op het podium van Gent Jazz Festival stond. Haar vorige passages in ons land lieten keer op keer een sterke indruk na. Wie er deze zomer bij wil zijn, bemachtigt maar beter snel zijn of haar tickets.

Meer namen voor Gent Jazz Festival 2019 worden binnenkort bekend gemaakt.


Praktische informatie
Gent Jazz Festival 28/06-09/07/2019, Bijlokesite, Gent
Tickets beschikbaar via www.gentjazz.com of via FnacProgramma vrijdag 05/07/2019
22.30u – 00.00u: Diana Krall

Programma dinsdag 09/07/2019
John Zorn ‘Bagatelles’
22.30u – 00.00u: Nova Quartet / Peter Evans Solo / Asmodeus
20.30u – 21.45u: Gyan Riley & Julian Lage / Brian Marsella Trio / Ikue Mori / John Medeski Trio
18.30u – 19.45u: Craig Taborn Solo / Trigger / Erik Friedlander-Mike Nicolas Duo / Kris Davis
16.30u – 17.45u: Masada / Sylvie Courvoisier & Mark Feldman / Mary Halverson Quartet
 
 

www.gentjazz.com

 

 

Volg Gent Jazz Festival (@gentjazzfestival) op Facebook, Twitter, Instagram, YouTube & Spotify #gentjazz

 

 
     

 

 


 

 

 

- persbericht 24.10.2018 -John Zorn eerste naam Gent Jazz Festival 2019 !
 

Nergens is het op cd terug te vinden, nergens is er een radio-opname van beschikbaar en wie online op zoek zou gaan, bespaart zichzelf beter meteen de moeite. Maar op dinsdag 9 juli 2019 brengt John Zorn zijn “Bagatelles” naar Gent Jazz Festival voor een onvergetelijke live-ervaring. John Zorn, de leading man van de New Yorkse avant-gardescene sinds de jaren 80, brengt voor dit unieke project een indrukwekkend aantal muzikanten samen en laat op Gent Jazz Festival maar liefst veertien formaties aanrukken. De 18e festivaleditie loopt van 28 juni t.e.m. 9 juli 2019 op de feeërieke Bijlokesite in Gent.

Tickets zijn te koop via www.gentjazz.com of bij een Fnac winkel in je buurt.

Uniek project


John Zorn is een vrije geest die lak heeft aan grenzen en categorieën. Hedendaagse klassieke muziek, punk, metal, klezmer, jazz… alles is goed voor deze ontembare muzikant. Dinsdag 9 juli laat hij zijn “bagatelles”, vrij vertaald naar “niemendalletjes”, los op Gent Jazz Festival. Niet minder dan dertig muzikanten zullen je in veertien formaties meenemen op een muzikaal avontuur doorheen de wereld van John Zorn. Onder anderen Joey Baron, Dave Douglas, Craig Taborn, Marc Ribot en John Medeski zullen enkele van hun bagatellen op je afvuren. Zorn geeft zelf de aftrap van deze laatste festivaldag met zijn Acoustic Masada band.

Eindelijk terug in Gent


De onovertroffen experimentalist, die in 2011 nog geëerd werd door de Hogeschool Gent met de eretitel Magister Artium Gandensis voor zijn verdiensten in de kunsten, heeft een speciale band met Gent. Zo staat Zorn deze zomer voor de vierde keer op het podium van Gent Jazz Festival nadat hij er in 2003 “Electric Masada”, in 2006 “Acoustic Masada” en in 2013 “Zorn at 60” bracht. Je voorbereiden op dit concert? Doe geen moeite. Opnames van “bagatelles” zijn er niet. De projecten zijn beschermd voor het handvol live concerten die John Zorn hiermee over de wereld doet. Gent Jazz Festival 2019 belooft aldus een uitzonderlijke kans om “Bagatelles” live mee te maken!

Meer namen voor Gent Jazz Festival 2019 worden binnenkort bekend gemaakt.Praktische informatie
Gent Jazz Festival 28/06-09/07/2019, Bijlokesite, Gent
Tickets beschikbaar via www.gentjazz.com of via FnacProgramma dinsdag 09/07/2019
John Zorn ‘Bagatelles’
22.30u – 00.00u: Nova Quartet / Peter Evans Solo / Asmodeus
20.30u – 21.45u: Gyan Riley & Julian Lage / Brian Marsella Trio / Ikue Mori / John Medeski Trio
18.30u – 19.45u: Craig Taborn Solo / Trigger / Erik Friedlander-Mike Nicolas Duo / Kris Davis
16.30u – 17.45u: Masada / Sylvie Courvoisier & Mark Feldman / Mary Halverson Quartet
www.gentjazz.com

 

 

Volg Gent Jazz Festival (@gentjazzfestival) op Facebook, Twitter, Instagram, YouTube & Spotify #gentjazz

 

 

 

 

 

 

 

 

     
   
 

Programma Gent Jazz Festival 2018

 

 

 

 

programma,last minute changes & updates, kijk hier


 
     
     

 

 

 ©  JAZZEPOES 2018

 

 

 

up again !

 

 

 

back to start !