HOME

 

INFO  BLOGMAN

 

 

   
 

 

JAZZEPOES - JASSEPOES ??

 

 

   
     
 

JAZZEPOES is  een éénmans feitelijke vereniging met losvaste  medewerkers rond freelance hobbyist fotograaf Erwin Van Rillaer a.k.a Winus.  JAZZEPOES heeft stééds , en dat van in den beginne (oeps,dat was dus al van in 1996, al heette de site toen nog 'Erwin's Jazzy Jazz Home Page'), legale promotie beoogt,  en dat vooral wat betreft onze eigen Belgische jazz-en bluesartiesten.
Begeesterd zijn we door het fijne, hoogkwalitatieve aanbod van zowel hedendaagse als 'historische' Jazz, Blues, Roots en aanverwante Wereldmuziekjes. Zo worden er maandelijks vooral nieuwe jazz schijven en héél af en toe nog es een nieuwe blues of roots CD voorgesteld mét, bij gelegenheid, recensie, pers en randinformatie en links naar de websites van de betrokken muzikanten en platenlabels of productiehuizen. De streaming (non downloadable !aangeboden songs in het populaire all platform MP3 formaat (stereo en full songs !) uit het verleden werden reeds in 2016 afgevoerd. Dat heeft alles te maken met het veranderde medialandschap, YouTube en FaceBook media waarnaar nu verwezen wordt.  Concertinformatie, CD-voorstellingen  en allerlei nieuwtjes uit bronnen van organisatoren en muzikanten zelf vinden een plaats op een site die bij de start afslankte t.o.v. het vroegere JASSEPOES.BE, voorheen vooral de fotosite die momenteel nog slechts doorlinkt naar de algemene JAZZEPOES.BE. Afzonderlijke Jazz/Wereldmuziek en Blues/Roots secties zijn er niet meer. JASSEPOES is de alias van Winus als (artistiek) fotograaf en de foto's krijgen dan ook die opdruk.

... Alle toegestuurde info, demo Ceedees en releases worden voorgesteld op JAZZEPOES.BE, krijgen commentaar of worden nadien  (kort)gerecenseerd (zie addendum).

Ook Nederlandse producties,  nieuwtjes en CD-info zijn zeer welgekomen ! 


 

Voor recensies graag steeds de fysieke dragers. Voor persberichten en voorstellingen volstaat de digitale info en links naar soundcloud en dergelijke ... Recensie is niet gegarandeerd, aankondiging bij de nieuwe releases wél.

 
     
  ADDENDUM

 
     
   CD's worden niet regulier meer besproken Helaas, maar d'er is wél een ruim review-archief !...


 
     
     
     
  Zendingen graag alléén naar onderstaand adres  
     
     
     
 

website JAZZEPOES

 

p.a. Erwin Van Rillaer
Dijleweg 28
2820 Rijmenam
België (Belgium)

 


015/520138
0475587003
winus@jazzepoes.be

 

 

 
     

 

 

 


2022

 

 

   
     
 

 
 

 


… 2021 mocht dan voor JAZZEPOES.be het jaar voor reflectie zijn, mede ingegeven door de aanhoudende Coronacrisis maar d’er speelde meer ook : het ouder worden(senior maar nog niet versleten, het rusthuis lonkt nog bijlange niet , het veranderde muzikale landschap, persoonlijke bezigheden en interesses, noem  het in 1 woord maar FATIGUE ! want ook de goesting ging d’er  hier wat uit…De deur gaat nochtans in 2022 nog niet gans dicht maar ik hou het , met nog slechts een paar losvaste medewerkers voortaan meer regionaal en wat homebound ook, dus Mechelse JaZZZolder alwaar ik steeds al wat was mee verbonden blijft de enige vaste stek voor mijn/onze commentaren (en trouwens voor wat mijn concert/podiumfotografie betreft ook)… Ik ben immers niet zo’n reiziger maar mogelijks en wellicht vindt je mij bij opportuniteiten ook nog wel es terug elders in een concertzaal… Géén festivalverslagen meer of festivalfoto’s bij die gelegenheden, da’s gedaan  (al  blijft het Mechelse JaZZatHome tot tegenbericht dan nog wel mijn ding …Promotie van niet Belgische of Nederlandse artiesten a.d.h.v. persberichten hield ik altijd al wat weg en nu blijven vooral de Belgische muziekjes, zeg maar Jazz en ‘aanverwanten’ de hoofdmoot want , met alle sympathie voor de blues, die wat ‘over the top’  scène in onze contreien heb ik intussen wel gezien, volg ik niet echt meer ( al blijven  sommige bevriende en begaafde Belgische topspelers nog steeds kortbij…) Wat betreft promotionele artikels, commentaren en concert/festivalreviews vind je alles vanaf 2017  in het JAZZEPOES ARCHIEF  en mogelijks komt er nog wel es een  CD-recensie aan ook hoor  maar da’s al een hele tijd geen prioriteit meer, een ruime reviewsectie kan je trouwens hier vinden. Natuurlijk houden we de muziekscène verder in de gaten en krijg je hier steeds het doorgespeelde en toegestuurde (Belgische)  Jazz release en concertnieuws (in zoverre dat zulks hier nog toekomt natuurlijk, want je bent al gauw vergeten als je niet écht actief meer meedraait,  dat begrijp ik ook wel… )

 

 Deze  wat uitgebakken kapitein blijft intussen wel  op z’n  schip  al staan de zeilen niet meer zo bol als vroeger…een rustige vaart weze mij al goed genoeg en op deze manier kunnen we d’er  hopelijk nog wat creatieve jaren aanbreien en  blijven genieten van vele muziekjes… Hou de JAZZEPOES Facebook dan toch ook maar wat in de gaten ...


 

  ... moge slechts doofheid ons finaal stoppen...(al stuur ik intussen met een app de gehoorapparaatjes al aan..ach, eens jong en hardrocker weet je, luid was niet genoeg…)

 

 

Winus

 

 

 
     
     

 


 

DISCLAIMER - wettelijke vermeldingen

 

 

 

   
 

'Een foto aanbieden voor publicatie op de JAZZEPOES-site(via  bvb. concertflyer) gebeurt volledig op verantwoordelijkheid van de aanbieder die verklaart in orde te zijn met alle auteursrechten en toestemmingen ter zake. Daardoor vervalt alle JAZZEPOES verantwoordelijkheid daaromtrent .De website is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor de inhoud en informatie geleverd door derden en de inhoud van externe websites. Eigen artikels mogen enkel overgenomen worden mits duidelijke vermelding van de bron (© JAZZEPOES). Voor de cartoons van de Jazzzolder neemt U best contact met Kris.' 

 

 


Deze site wordt onderhouden conform de afspraken met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM en muziekproducentengroep I.F.P.I.   

 

 
     

 

 


VOOR, MET EN DOOR onze Belgische en internationale JAZZ & BLUES/ROOTS ARTISTS

 

JAZZEPOES, it's up to you : KEEP IT ALIVE !

 

 

 

 
     

 

 

 

 © JAZZEPOES 2022

 

 

 

up again !

 

 

HOME