JAZZ - WORLD MUSIC - BLUES - ROOTS 

 

    
 

     
 
SVERDRUP BALANCE  : 'ISLA DECEPCIÓN'


     
Yoko Miura: piano - Jean-Michel Van Schouwburg : voice - Lawrence Casserley : Signal Processing 

 

Waar Isla Decepcion ligt ,ergens aan de Zuidpool,heeft hier niet echt belang. Als je naar deze muziek aandachtig luistert ben je er al. Dit is zeer mooie meditatieve muziek ,maar niet dat soort dat je in een hoekje van trendy zeepwinkels op een klein cd rekje vind, hier gebeurt er véél meer dan u enkel tot rust te brengen ! Deze muziek ISLA DECEPCION is een waar hedendaags kunstwerk. Daarom raad ik ook aan de muziek op deze cd in zijn geheel te beluisteren.De drie muzikanten klinken samen als een groot creatief geheel. Stemkunstenaar Jean-Michel Van Schouwburg brengt hier een uiterst fantasievolle bijdrage en stuurt zijn stemklanken alle richtingen uit : brekend ijs ,hevige wind die tussen de rotsen waait , voetstappen in de sneeuw, de klank van het water, vreemde organismen in het water, pinguins en vogels , een aangespoelde visser, grote blokken ijs die langzaam loskomen. Dat hoor ik er allemaal in, in zijn wervelende
abstracte zang met veel gevoel voor drama, humor en emotie... De persoonlijke stemtechniek, die hij jarenlang heeft opgebouwd, komt hier 100% tot zijn recht. De Japanse pianiste Yoko Miura , zijn jarenlange partner in muziek, begeleidt en gaat in dialoog met hem met haar unieke subtiele, melodische en hedendaagse pianostijl waarmee ze ook deze muziek een extra meditatieve glans geeft. Met zijn signal processing instrument,dat zowel de stem als de piano hier en daar creatief vervormt, bijstuurt en er nieuwe klanken uit puurt voegt de Brit Lawrence Casserley aan deze muziek een mystieke ruimtelijke dimensie aan toe en gaat zelf in dialoog met extra percussieve klanken, elektronische landschappen en abstracte kleuren.
ILSA DECEPCION is een absolute muzikale belevenis en biedt het allerhoogste wat de nimmer aflatende improvisatiemuziek vandaag kan bieden. Eén van de mooiste improvisatiecd's van 2019 en dus een absolute aanrader !!!!! Five stars !!!!!
Kris Vanderstraeten


 

 


        

 


2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013

2014 2015 2016 2017 2018 2019

 

 

 ©  JAZZEPOES 2019

 

 

HOME