HOME


JAZZ - WORLD MUSIC - BLUES - ROOTS 

 
 

     
 
Sugar Boy Sinners : 'All You Can Eat'


     Boy Vielvoye vox, harmonica - Ronnie Guérin, guitar - Vinnie Guérin, double bass - Frankie Duindam, drums

 

Sugar Boy and The Sinners is een jonge Nederlandse Bluesband die aan het komen is, of staan ze d'er intussen al? Alleszins betekende hun deelname aan The European Blues Challenge in 2013 al meteen ook een derde plaats op het ereschavotje en werden ze semi-finalist op de international Blues Challenge in Memphis, USA en wonnen ze bovendien de ‘Blues & Wine Festival Award’ in Sicilië ! Frankie Duindam werd genomineerd in 2013 als beste Nederlandse Blues drummer en frontman van dit veelbelovende kwartet,‘ Sugar’ Boy Vielvoye kreeg daarbij een nominatie als ‘ Best Dutch Blues Harmonica Player’ in datzelfde jaar, samen met de band die een lintje kreeg voor ‘ Best Dutch Blues Band‘.

Nee, CD’s waren er nog niet maar de band verwierf ten lande al aardig wat naam en faam sinds 2010. Is het dan nu geen tijd om wat meer naar buiten te treden?


Jawel dus met de debuut-CD ‘All you can Eat’ die op 7 Feb voorgesteld wordt in Paradiso te A’dam. De CD kregen wij al te horen en die belooft heel wat lekkers wat live gebeuren betreft ! Het is nog wat zoeken tussen diverse stijlen maar wat deze jongens doen is veelbelovend. In een productie van Mischa den Haring (van o.a. T-99 en Cuban Heels), die alles vrij ongepolijst houdt, krijgen we 13 eigen nummers die d’er best wel mogen wezen. Je kan je zowel funky bewegen op opener ‘Third Round of Gin’ of ‘Later that Night’ (ietsje minder overtuigend),vingerknippend knikken op het mooie afgemeten ‘Yes, I know’ of jiven op ‘Stop the Fussin’ en ‘Split Second’ of ook nog de snellere boogie ‘Till we drop’, wat meteen ook wat vettiger tevoorschijn komt. De ritmesectie drijft de songs steeds zoals het hoort en de klasse van zowel Frankie Duindam (drums) als Vinnie Guérin op bas is onweerlegbaar, merk je aan de hier en daar kleine invullingen of interpretatie van het tempo. Ronnie Guérin aan gitaar is dan weer een gitarist die aardig soleert (op bvb.‘Bad Habits,ook zo’n ruige, wat vettigere song), of op ‘If I had Money’, mooie solo en steeds ifv van de song en het groepswerk, hier géén snarenfreak aan ‘t werk. Mooi zo ! Wil je’t meer rootsy, dan is daar ook nog ‘It won’t be Long’en voor wie’t absoluut bluesy wil had je natuurlijk ‘If I had Money’ van daarjuist. Voor elk wat wils dus en steeds to the point gebracht !
Dit debuut klinkt ondanks de ongladde productie misschien nog een ietsje te proper ofte afgebeten maar weet mij desondanks aardig over de streep te trekken. ‘Who’s Hurtin’, de afsluiter, zit nét op z’n plaats ook en doet de titel alle eer aan. Vanaf 7 Februari volgt de promotie tour en wij zien ze ongetwijfeld hier of daar, gedurende ’t komende seizoen wel ergens... In ’t oog te houden, zegt Winus !


 

 


 Winus 

  
       

 


2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013

2014 2015 2016 2017 2018

 

 

 ©  JAZZEPOES 2018

 

 

HOME