JAZZ - WORLD MUSIC - BLUES - ROOTS 

 

 

Tramp Records ‎– TRCD 9937
 

     
 
Twelve Bar Blues Band : 'E-mail From Heaven'     J.J.Sharp - lead vocals , harmonica's
Kees Dusink -lead &slide guitar
Jörgen Schuurman - guitar
Patrick 'Sideburn' Obrist - bass
Marcel Bakker - drums


 

The Blues and nothing but the blues ! Daar komt het zowat op neer bij deze Nederlandse Chicago power Blues Band ! J.J. Sharp en de zijnen zetten al meteen de puntjes op de i bij opener ‘World In Trouble’, dan weet je tenminste direct uit welk vaatje er hier getapt wordt.. .’Are you ready for the Blues?’ Yes dus, en zet je dan maar schrap voor de stevige Chicago sound volgens aloud bekend en klassiek recept. Zo gaat het ook met ‘Twelve Bar Blues’ en noem dat maar gerust een lijfstuk voor deze band ! Twelve Bar Blues Band is immers een stuwende ritmesectie met vertrouwde Marcel Bakker, drummer van het eerste uur, hier weer aan drums, verder de uitstekende solo en slide gitarist en medecomponist Kees Dusink aan de snarenwinkel en natuurlijk JJ ‘Sharp’ Scherpenzeel aan vocals en mondharmonica’s. Koen en Yvonne zien we intussen niet meer terug. De band onderging vorig jaar immers wat wissels want d’er waren wat privékwesties en ook de slepende gezondheidskwestie met drummer Eric Dillisse maakten dat de band toch wat ingrijpend van personeel moest wisselen. We zagen Yvonne natuurlijk graag blijven want on stage was zij toch maar de blikvanger naast JJ ! Afijn…, zij en Koen gingen dus terwijl Jörgen Schuurman aan de slaggitaar en Patrick ‘Sideburn’ Obrist aan de bas de band kwamen te versterken. De band is terug kompleet, kent aardig wat succes in eigen land en omringende en ook de States zijn d’er niet vies van, zo klinkt het ! Maar ze blijven natuurlijk Nederlanders, dat is er soms aan te horen en da’s helemaal niet mis bedoeld .Maar je hebt natuurlijk je invloeden mee van thuis uit en soms kan dat Earth and Fire zijn, luister maar naar nummer drie, de slowblues ‘You gonna Need My Help Someday’,waar primus Kees Dusink ook weer mag schitteren in subtiliteit. Titelsong ‘E-mail From Heaven’ daarna heeft een lekker ritme, is hitgevoelig, zet je bekken in beweging en is gewoon een sterke song. En, zet je de mensen éénmaal in beweging, keep them on the dance floor, lijkt me een goeie les en dus wordt het jiven daarna op ‘I’m Gonna Get You’, verwant met ‘Shake Your Moneymaker’ van Elmore James dat we straks nog op onze boterham krijgen. De swingende bluesharp van JJ en de ’teasing’ gitaar van Kees tot de hele band weer komt aanpompen maakt dit tot een topper op de dansvloer !
Nogal weemoedig klinkt JJ’s bluesharp op ' Everybody makes Mistakes’, een mooie sleper en echt zo ééntje om je liefje nog wat closer tegen je body (tegen je gilé, zeggen wij Vlamingen dan) te trekken in opwellende verliefdheid..yep…
De droge klappen op de snaredrum leiden je daarna grotendeels door de ‘John Lee Boogie’,een ophitsertje dat het tweede deel van de CD als het ware aantrekt en je naar één van de twee covers brengt op deze plaat.’Help me’ van Willie Dixon zet een vertellende JJ, met een bursting Kees Dusink aan z’n zijde neer, zo mag het wezen ! Slidewaarts wordt dan ‘Shake Your Moneymaker’ ingezet, de tweede en laatste cover en alle remmen los nu voor deze song waar de ritmesectie high speed over alles heen walst. Je waant je hierbij waarachtig op een live gig, zet dus niet te stil, deze booster ! Een beetje te snel gedaan misschien maar perfecte afsluiter ‘I Can Make Everything All Right’ komt hier nog een volle 8 minuten achteraan zitten en nodigt uit naar méér. Snarenheld Kees Dusink kan hier nog een laatste keer voluit gaan en ook JJ Sharp geeft er met de bluesharp nog een lap bovenop. ‘I wanna love you, I wanna hold you, I wanna kiss you en I wanna Hug you’, was dat niet SRV of John Lee, en zovele anderen meer ? ... Geen verrassingen op deze schijf, leidt de eindconclusie dus en JJ neemt het woord ‘blues’ inderdaad wat mij betreft, wat al te vaak in de mond, maar deze band brengt toch maar de Chicago Blues zo overtuigend en enthousiast dat hun succes me me geeneens verbaast. Live absoluut een feest en een aanrader voor de ware bluesliefhebber die hier maar geen genoeg van krijgt !


 

 


 Winus 

  
       

 


2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013

2014 2015 2016 2017 2018

 

 

 ©  JAZZEPOES 2020

 

 

HOME