JAZZ - WORLD MUSIC - BLUES - ROOTS 

 

 

Magnet Records ‎– M421-12 

     
 
The Uggly Buggy Boys : 'Yoddle Hee Hoo'
     Averell "TC" Mc Ronald - zang, gitaar
Holly Dee Dice Dalton contrabas, zang
Nick "The Stick" O'Sand - drums, zang

'Yoddle Hey Hee Hoo’ de eerste 13 track full CD van dit drietal vrolijke ‘cousins’ met standplaats Brussel is naar eigen zeggen ‘Western Billy Music’ en betreft hier een bonte mengeling van diverse country rock stijlen, swing, rockabilly en ragtime. Een plezierige verbastering, live tevens gebracht met de nodige humor, gepaste farmers-outfit met diverse hoofddeksels en voorzichtige acrobatie, zo’n beetje als Billy Bacon & The Forbidden Pigs dat ook brengen. ‘Mean old man’ is wellicht hun meestbekende deun die lekker des zomers door de speakers rolt. ‘Gonna boogie woogie all night long !’ We geloven ze op hun woord ! Schenk de glazen nog maar eens vol. Ambiance verzekerd met deze ‘boerse’ drie-eenheid die intussen al haast op elk blues-en andere festivals de vlam in de pijp zette. Vrijwel allemaal eigen nummers, al hadden er in de credits ook de namen mogen staan van Fats Domino ( voor ‘Josephine’) en volgens anderen ook die van ‘Ikey’ Isaac Payton Sweat, voor het openingsnummer ‘Hot corn cold corn’. De intussen overleden Isaac was de vroegere bassist bij Johnny Winter tijdens de sixties en was zelf regionaal erg bekend met een eigen countrygroep en de hit ‘Cotton eyed Joe’.
Lijflied van The Uggly Buggy Boys ‘ I hate the Tekno’ (met slidegitaar) is dan wel een soortement cover van’ I hate the disco’ en verder herkennen we in ‘Smoke’ ( een giller !) natuurlijk ‘Smoke on the water’ van Deep Purple. Hilariteit rondom ! Pretentieloze good times music met bijtijds wat gejodel erbij zoals in het uitbundige ‘Mail Train’ enhoren we daar die trein niet door de korenvelden puffen ?…Wat later is het swingen en shaken in 'Rollin’, één van m’n favorieten. Merendeels telt deze CD korte, krachtige nummers maar er is ook plaats voor het, door een baslijn gedragen, gespeeld grimmige ‘No Reason’ en de gitaarsolo krijgen we d’er in een bluestraditie bovenop. ’I like the way you walk…away from me’..Even de blues…en meteen met deze dikke zes minuten de langste track van de schijf. Of rekenen we ‘Looney tunes’ als langste track ?...met een tussenstuk van meer dan 5 ‘stille’ minuten na de bekende Looney Tunes tekenfilm tune ‘That’s all folks’ krijgen we daarna toch nog een toemaatje als afsluiter. Blijkt dat nog een covertje te wezen van Dave Franklin en Cliff Friend. Dus even geduld oefenen voor deze ‘even gezellig op het terras nog wat zingen’.
Zo authentiek Mid West en toch écht Belgisch, deze Uggly Buggy Boys, naar eigen zeggen een stevige elektro-akoestieke boys band !
Dit  blijkt een zotzomerse CD uit 2003 die, gezien hun alomaanwezigheid op de (stads)festivals allerhande, de hoge temperaturen en bijhorende frisse pils, z’n plaats hier zeker verdiend heeft! (al mochten de credits van het gespeelde wel meer vermeld zijn op de hoes, eerlijk is eerlijk)....

 

 


 Winus

  
       

 


2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013

2014 2015 2016 2017 2018

 

 

 ©  JAZZEPOES 2020

 

 

HOME