HOME

 

     
     
 


 
     
 

de jazzzolder vzw is open :
elke 2de en 4de vrijdag van de maand, van 20 uur tot 01 uur

de live-optredens beginnen telkens om 20.45 uur. Bij het binnenkomen op de avond van een optreden krijgt u aan de kassa een ticket waarmee u uw stoel in de zaal kan reserveren. Daarna kan u in de bar wachten tot het optreden begint.
De deuren gaan open om 20u.
Tijdig komen (maar niet vóór 20u) is dus de boodschap !

lidkaart (80 euro)= gratis toegang elke 2de en 4de vrijdag (1 jaar).
niet-leden: 10 euro (daglidgeld), studenten 5 euro (lidkaart 40 euro).

ingang: G. de Stassartstraat 88 te Mechelen

parking(s):

 

 
     Archief JaZZZolder


Programma JaZZZolder


        

 

   
 


JaZZZolder zit wellicht nu op z'n 'definitieve?' nieuwe locatie, 'het Predikheren', G. De Stassartstraat Mechelen, Mandela zaal.

 
     

 

 


Bezoek ook eens: de Youtube webstek van de JAZZZOLDER !  , je (her)beleeft er ook optredens  van  op de oude JaZZZolder(s) !

 

 

 

 

 

   
 

 


Volgende JaZZZolder Concert

 

     
     
     
 

8 November 2019     20:45 hr

 
 
Oriol Roca Trio
cd voorstelling "Mar"


 
 


 

 

 

 

 

 

 

     
De debuut-cd 'Mar' van het Oriol Roca trio kreeg in verschillende landen lovende recensies. Het drumspel werd geprezen om de gevoelige bewegingen, de fantasierijke dromerigheid. Terwijl het zijn trio is, is de bezetting ook die van een pianotrio – en wel een met een delicate zin voor melodie.
Op de hoes van Mar staat een foto met zeezicht in blauw en wit. Je kan er rust bij vinden, maar je ziet ook de beweging in het water. Zo is het ook met de muziek. Nummers als “Straight line”, “Canço sense lletra” en “Canço de bressol” schuiven traag verder terwijl onder het oppervlak heel wat emotie leeft. Behalve eb is er trouwens ook vloed, zoals in de rollende drums van “In Dyotta”.
De hoes rept met geen woord over de betekenissen die de zee heeft voor het Oriol Roca Trio, maar indrukken van harmonie en schittering geeft de cd werkelijk heel fijn mee. Uit goede bron vernamen wij dat de drie ook live overtuigen.
   
     
 
     
     
     
 
Giovanni di Domenico: piano
Manolo Cabras: contrabas
Oriol Roca: drums
 
     
     
     
     
 

website  


 
 
 
 

 

 
     
     
     
     
     

 

 

 

 

 

 

   
 

 


Vorig JaZZZolder Concert

 

 

 

     
     
     
 

25 Oktober 2019     20:45 hr

 
 
VDE - BRAHM TRIO


 
 


 

 

 

 

 

 

     
Het VDE/Brahm trio bestaat uit Will Brahm (USA), Kevin van den Elzen (NL) en Jos Machtel (NL). Will Brahm is een van de beste gitaristen uit de West Coast scène. Hij werkt met o.a. Gretchen Parlato, Kim Richmond, Gordon Goodwin Big Phat Band, New West Guitar Group en Jane Monheit. Hij reist door heel de USA, maar ook daar buiten. Hij heeft recent een nieuwe cd uitgebracht genaamd, Venture Atlas. Brahm's spel en muziek is geïnspireerd door een mix van Afro - Cubaanse muziek, traditionele jazz en de muziek van Pat Metheny.
Kevin van den Elzen woont sinds 2015 in Los Angeles waar hij de eerste twee jaar bij drumlegende Peter Erskine heeft gestudeerd. Daarnaast studeerde hij met Roy McCurdy, Ndugu Chancler en Aaron Serfaty. Hij studeerde in 2017 af. Sinds zijn afstuderen heeft hij gespeeld met Dick Oatts, Bob Sheppard, Eric Reed, Josh Nelson en Nick Mancini. Hij speelt met diverse big bands plus zijn eigen big band, de VDE Big Band. Daarnaast speelt hij in het collectief de LAHO Group waar hij in 2017 in Nederland mee tourde.
Jos Machtel is een van de beste bassisten in Europa en woonachtig in België. Hij speelde o.a. met Bert Joris, Bob Brookmeyer, Dave Liebman, Toon Roos en Rob van Kreeveld. Hij speelde in het Brussels Jazz Orchestra waar hij met de beste jazz artiesten van de wereld speelde. Hij heeft ongeveer 10 cd's opgenomen met het BJO. Jos blijft één van de meest gevraagde bassisten en speelt o.a. met Bram de Looze, Bert Joris, Bart Defoort en Frank Vaganée.
   
     

 

 
     
     
 
Will Brahm (US): gitaar
Jos Machtel (NL): contrabas
Kevin van den Elzen (NL): drums

 
     
 

website  


 
     
 

 

 
     
     
 

 recensie(s)

 

 

    

 

 
     
 
     
     
     
 

 “…het VDE-BRAHM Trio, en dat werd na de eerste set duidelijk, kwam beter uit de verf in de up tempo nummers want we werden wat braaf ingewandeld toch door wat eigen songs van de sympa American guitar player Will Brahm . Eerst met ‘Madrid’ was dat maar ‘Finding North’ had ook al zo’n rustige verteltrant, vingervlug, dat wel maar Jos Machtel, de man met dat ongewone aanslaan van de snaren op de bas kon , zoals verwacht, mooi invullen en ook Kevin van den Elzen aan drums viel met passend drumwerk tijdens de standby’s van Will in. Dat was mooi hoor maar ook de Monk ballade bleef me te lieflijk en het leek me nog wat teveel een richting zoeken. Het was met Sony Stitt’s ‘Eternal Triangle’ dat het vuur aangestoken werd, yeah ! en daar zaten lekkere soli bij van het ganse triumviraat en Jos ging goed doorstappen dan ! Er werd helaas echter te gauw gas teruggenomen naar mijn smaak , in eigen nummers ging Will weer aan het mijmeren en dan werd het mij wat te salonfähig zoals vlak voor de pauze nog met ‘Unconditional’. Gershwin’s ‘Nice Work if you can get it’ ging echter eerst nog wél zwierig aan het walsen. De ritmesectie zette er vaart achter en dat maakte het, samen met het Sony Stitt nummer tot één der toppers van deze set. In een tweede set die verder ging met zowel eigen nummers als standards kregen we om te beginnen Django’s Nuages’…om ons Belgen te pleasen?....Uitstekend gebracht hoor maar mij weer een te brave keuze alhoewel gesmaakt door het publiek hier. Nee, geef mij dan maar Trane’s ‘Countdown’ daarna en in een reisverhaal uit Istanboel hoor ik wat later een eerste keer refereren naar Pat Metheny’ , dat had ik eigenlijk meer verwacht vanavond…Duke Ellington’s Sophisticated Lady’ werd dan zoals het van een dame verwacht wordt heel, héél fijntjes gebracht maar boeiender was ongetwijfeld ‘Fee-Fi-Fo-Fum’ van Wayne Shorter en dat nummer schaarde zich daarmee bij de betere uitvoeringen vanavond. Een mooie finale werd het eerlijk gezegd met de klassieke, leuke ‘Blues on the Corner’ van Mc Coy Tyner die volgde en daarna ,als bis , nog het hele mooie uptempo ‘Across the Waves’ (als ik het goed heb), een eigen nummer weer en dit in de bekende Pat Metheny stijl. Mooi zo ! Voor de liefhebbers was er natuurlijk nog het nieuwe CeeDeetje ‘Venture Atlas’ dat voor weinige centjes het jouwe kon worden en je kon nog wat verpozen in de bar ook alwaar Michel als DJ van de avond wat platen draaide, een selectie uit de bibliotheek hier. Een leuke afsluiter van een concert waar vanavond dan wel niet zo heel veel publiek kwam voor opdraven maar diegenen die er waren hebben het zich niet beklaagd, zo leek het toch !..." 
     
     
  Winus

 
     
     
     
 
 
by Wouter De Jonck 
 
 

 

 
   
     
     
     
     
 
     
     
      

©  JAZZEPOES 2019

 

 

 

up again !

 

 

 

HOME