HOME

 

   
     
 

de jazzzolder vzw is open :
elke 2de en 4de vrijdag van de maand, van 20 uur tot 01 uur

de live-optredens beginnen telkens om 20.45 uur.

lidkaart (80 euro)= gratis toegang elke 2de en 4de vrijdag (1 jaar).
niet-leden: 10 euro (daglidgeld), studenten 5 euro (lidkaart 40 euro).

ingang: G. de Stassartstraat 88 te Mechelen

parking(s):

 

 
        
   
     
     

 


 

Archief JaZZZolder


Programma JaZZZolder 

        

 

 

 

   
 


JaZZZolder zit wellicht nu op z'n 'definitieve?' nieuwe locatie, het Predikheren,G. De Stassartstraat Mechelen, Mandela zaal.

 
     

 

 


Bezoek ook eens: de Youtube webstek van de JAZZZOLDER !  , je (her)beleeft er ook optredens  van  op de oude JaZZZolder(s) !

 

 

 

 

 

   
 

 


Volgende JaZZZolder Concert

 

     
     
     
 

11 Oktober 2019     20:45 hr

 
 
Patrick Deltenre - Ivan Paduart
'hand in hand'


 
 


 

 

 

 

 

 

 

     
     
Een gitaar, een piano ... twee geïnspireerde solisten, die bij de beste van ons land horen, spelen hun composities met een vanzelfsprekende vlotheid en vloeiend samenspel.
Voorheen was hij pianist van Claude Nougaro (1993-1994) en Toots Thielemans (1996-1998), nu begeleidt Ivan Paduart Patrick Deltenre, gitarist van Maurane en Viktor Laszlo, en vormen ze een duo waarin ze mekaar met finesse aanvullen. De originele composities van de twee companen, verzameld op het album "Hand in Hand", brengen ons lyriek, tederheid en een grote inventiviteit.
Ivan Paduart konden we al aan het werk zien in Mechelen tijdens Jazzathome in 2017 met het Denise King quartet, en Patrick Deltenre speelde meerdere keren bij ons, zowel in de jazzzolder als tijdens Jazzathome, telkens met het Kristen Cornwell trio !   
     
 
     
     
     
 
Ivan Paduart: piano
Patrick Deltenre: gitaar


 
     
     
     
     
 

website  


 
 
 
 

 

 
     
     
     
     
     

 

 

 

 

 

 

   
 

 


Vorige JaZZZolder Concert

 

 

 

     
     
     
 

27 September 2019     20:45 hr

 
 
Guillaume Vierset - Harvest Group


 
 


 

 

 

 

 

 

     
     
Door een erfenis ontving gitarist Guillaume Vierset 300 vinylplaten. Zo ontdekte hij Nick Drake, op wiens muziek hij verliefd werd. Er zaten ook lp’s tussen van Neil Young, waaronder Harvest - vanwaar de naam van deze groep.
Als u van pop houdt, hebt u Guillaume Vierset misschien al gitaar horen spelen bij Typh Barrow. Gaat uw voorkeur naar jazz, dan kan u hem kennen van bij Bravo Big Band of van LG Jazz Collective. Of gewoon van Harvest Group, want onlangs kwam bij Igloo Records hun 2de album uit. Met Harvest Group verbreedde Vierset zijn horizon richting singer-songwriter en folk. Invloeden uit jazz en van grote gitaristen als Pat Metheny, John Abercrombie of Kurt Rosenwinkel zijn daarmee niet overboord gegooid.
Maak u klaar voor een denkbeeldige reis met Belgische muzikanten langs weidse, Amerikaanse landschappen. Aan meeslepende, melodische glooiingen en warme klankkleuren zal het niet ontbreken.   
     

 

 
     
     
 
Guillaume Vierset: gitaar
Mathieu Robert: sopraansax
Marine Horbaczewski: cello
Yannick Peeters: contrabas
Yves Peeters: drums


 
     
 


  
 
     
   
     
     
 

 recensie(s)

 

 

    

 

 
     
 
     
     
     
 

... “Op het tweede concert van JaZZZolder in het Predikheren neemt Guillaume Vierset die we al eerder zagen met het LG Jazz Collective ons mee op een intimistische roadtrip van jonge dreamers en dat trekt zich rustig vertellend op gang terwijl ‘Nacimiento’ je toch wat op je honger laat zitten. Gelukkig tekent de jonge componist aan gitaar wat verder in ‘Big Sur’ zijn reisplan wat verder uit, documenteert dat en nuances worden toegevoegd door Mathieu Robert, die ‘k nog niet eerder zag, op sopraansax, Yannick (Peeters) verleent ruggesteun op de contrabas…’Old Country’ gaat dan versnellen in het gestage ritme van een tsjoeketrein met tijd ook om door de raampjes naar buiten te kijken en de vergezichten te becommentariëren, hier ook weer door Mathieu op sax. Een mooi nummer vind ik dat. En dan is het tijd om in een stationnetje onderweg wat uit te puffen, wat rusten en wegdromen, aangestreken door de cello van Martine Horbaczewski terwijl gitaar en sax de wolken gaan bevaren, de brushes van Yves Peeters aan drums sturen je in de onmetelijkheid…’Loud’ daarna is helemaal niet luid, blijft weer rustig met de gitaarwoorden van de reisleider van vanavond en de band is het daar eenstemmig mee eens. Martine is dan aan zet in de intro van ‘Sunny Spell’ en de caravan , zo je wil, zet zich goedgemutst terug in gang, zij het zonder veel haast. Naar het einde toe valt het roadtrippen wat schokkerig stil en dan zijn we toe aan de pauze. Helaas zijn de prijzen van de drankjes hier niet zo democratisch als we gewend waren in de vorige JaZZZolders maar de prijszetting is dan ook niet door JaZZZolder zelf bepaald wordt ons duidelijk gemaakt. Close to, of in de lijn van de vertelkunst en compositietalent van Neil Young’s Harvest starten we dan de 2e set met ‘A Soul’, een vertelling weer sfeervol aangestreken door Martine en je kan er in de rest van de melodie wat vioolspel bijdenken ook.De baslijn van Yannick houdt alles on track. ‘Arizona Trip’ daarna is ook weer een mooie song en het tempo wordt warmbloediger ook waarbij de bassolo van Yannick warempel haast aan het line dancen gaat ! Mooi nummer !, of zei ik dat al?...Bij het ‘Indian Summer’ verhaaltje dat volgt gaat Guillaume vooral solo aan het vertellen en drijft de song wat melancholisch verder en ook de laatste 2 composities , Long Journey’ en ‘Tide’ grijpen wat zacht in mekaar en de melancholie blijft verder aanrollen wat Yves met veel percussie en cymbalen wat meer in de verf zet aan het einde van ‘Tide’ en dat klonk me heel gepast ! Daarmee zit het concert er weer op maar natuurlijk volgt er nog een bis ook. Gelukkig maar dat Niels de deur opende voor de band want die konden er blijkbaar niet meer in na het verlaten van het podium. We praten nog even na, vinden het met z’n allen best een leuk concert maar misschien wat ‘flauwtjes’ toch…beetje te intimistisch, drijvend in onschuldige naïviteit ?...Ach, een mens moet kunnen dromen ook… “
 
     
     
  Winus

 
     
     
 

 

 
     
     
     
     
     
 
     
     
      

©  JAZZEPOES 2019

 

 

 

up again !

 

 

 

HOME