back to start !

 

   
     
 

de jazzzolder vzw is open :
elke 2de en 4de vrijdag van de maand, van 20 uur tot 01 uur

de live-optredens beginnen telkens om 20.45 uur.

lidkaart (80 euro)= gratis toegang elke 2de en 4de vrijdag (1 jaar).
niet-leden: 10 euro (daglidgeld), studenten 5 euro (lidkaart 40 euro).

ingang: Onze Lieve Vrouwestraat 52 te Mechelen.

parking: Ganzendries, op een paar 100 meter van de jazzzolderlocatie !

 

 
        
   
     
     

 


 

Archief JaZZZolder


Programma JaZZZolder


 

        

 

 

 

   
 

Zoals jullie wellicht weten heeft de jazzzolder zijn huidige prachtige locatie moeten verlaten.
Wij zijn (tijdelijk) verhuisd naar de Refugie van Grimbergen, waar het Onze Lieve Vrouwkoor ons onderdak geeft, om ervoor te kunnen zorgen dat Mechelen zijn 19 jaar oude en vertrouwde jazzclub niet verliest.

 

 
     

 

 


Bezoek ook eens: de Youtube webstek van de JAZZZOLDER !  , je (her)beleeft er ook optredens  van  op de oude JaZZZolder(s) !

 

 

 

 

 

   
 

  

     
     
     
 

22  Februari  2018  20:45 hr !

 
 
Haven
 
 
 

 

 

 

 

 

 

     
     
Dit nieuwe kwartet brengt interpretaties van traditionals, tijdloze liedjes afkomstig uit diverse landen, religies en culturen.
Haven staat voor een ontmoetingsplaats van verscheidene nationaliteiten en culturen, een plaats waar men in vroegere tijden traditionals zong en speelde waardoor die van generatie op generatie werden doorgegeven.
Haven betekent ook: een toevluchtsoord, een rustpunt; een plek waar de muzikanten de luisteraars naartoe hopen te voeren.   
     
 
     
     
     
 


Erik Bogaerts: sax
Marijke Hellemans: gitaar
Yannick Peeters: contrabas
Yves Peeters: drums


 
     
     
 

website  


 
     
     
     

 

 

 

 

 

 

   
 

 

 

 

     
     
     
 

8  Februari  2018  20:45 hr !

 
 
Trio In Bocca al Lupo
 
 
 

 

 

 

 

 

 
     
 
     
     
In Bocca al Lupo, letterlijk in de bek van de wolf, maar in de Italiaanse taal is het het gezegde voor veel geluk, succes !
Succes is ook het sleutelwoord voor dit nieuw trio met Alano Gruarin, Tim Finoulst en Carlo Nardozza. Deze 3 Genkse muzikanten steken de koppen bij elkaar om voor u de mooiste Italiaanse hits op een rijtje te zetten.
Successen die hen niet ontgaan zijn doordat ze opgroeiden in en rond de Genkse Cités alwaar zich dankzij de toenmalige mijnwerkers uit Italië, Polen, Turkije,… een culturele smeltkroes heeft gevormd.
Ennio Moricone, Totto Cotugno, Nino Rossi, Albano en Romina,… zijn maar enkele van de vele componisten/artiesten waaruit zij hun repertoire samenstellen en dit alles uiteraard met een stevige jazzsaus omdat dat natuurlijk is waar deze musici doorgaans mee bezig zijn.


   
     

 

 Carlo Nardozza: trompet
Tim Finoulst: gitaar
Alano Gruarin: piano

 

 

 

 

 

 

 
 

 recensie(s)

 

 

© Lejo Vanhaelen 

 
     
 
     
     
     
 

…Vanavond in de Mechelse Jazzzolder trad trompettist Carlo Nardozza Music aan met het Trio In Bocca al Lupo met pianist Alano Gruarin en gitarist Tim Finoulst. Het werd aangekondigd als hun cd-voorstelling en een ode aan de Italiaanse roots, die twee van deze Limburgse Genkenaars met zich meedragen. De Geest van Nino Rota (o.a. The Godfather) en andere geluiden uit de Italiaanse filmmuziek en ouwe succesjes werden uiterst verfijnd omgetoverd tot een semi-jazz, semi Zuid-Europese bloemlezing van enorm attent samenspel, een mij steeds opvallende tooncontrole en mooie kronkels en dynamiekjes van de trompettist, een al even aandachtige gitarist met weinig probleempjes om in één seconde van ondersteunend of inkleurend naar puik solo-werk over te stappen en de pianist, die die rollen respectievelijk op zich nam met de grootste liefde tot vertellen. Zo staat dit trio voor die lekkere verschuivingen en rollenspel om de "ontbrekende" bassist te doen vergeten. Er zat wat eigen werk van Nardozza tussen en twee parels uit het Zuiden, maar dan niet Italiaans: "Estate" en "Alfonsina Y El Mar". Dit laatste werd door Carlo opgedragen aan de overleden Belgische zangeres Claude Maurane. Het terecht volslagen gevulde zaaltje van de jazzzolder genoot oprecht van twee uren zalige muziek. Ik stevende stilletjes terug naar mijn dorp met "Ciao Bella" in het hoofd.…

 
     
  Chris Joris  
     
     
     
     
 
 
by Wouter De Jonck 
 
     
 

 

 

 
     
     
     
     
     
 
     
     
      

©  JAZZEPOES 2019

 

 

 

up again !

 

 

 

back to start !