HOME

 

     
     
 


 
     
 

de jazzzolder vzw is open :
elke 2de en 4de vrijdag van de maand, van 20 uur tot 01 uur

de live-optredens beginnen telkens om 20.45 uur. Bij het binnenkomen op de avond van een optreden krijgt u aan de kassa een ticket waarmee u uw stoel in de zaal kan reserveren. Daarna kan u in de bar wachten tot het optreden begint.
De deuren gaan open om 20u.
Tijdig komen (maar niet vóór 20u) is dus de boodschap !

lidkaart (80 euro)= gratis toegang elke 2de en 4de vrijdag (1 jaar).
niet-leden: 10 euro (daglidgeld), studenten 5 euro (lidkaart 40 euro).

ingang: G. de Stassartstraat 88 te Mechelen

parking(s):

 

 
     Archief JaZZZolder


Programma JaZZZolder


        

 

   
 


JaZZZolder zit wellicht nu op z'n 'definitieve?' nieuwe locatie, 'het Predikheren', G. De Stassartstraat Mechelen, Mandela zaal.

 
     

 

 


Bezoek ook eens: de Youtube webstek van de JAZZZOLDER !  , je (her)beleeft er ook optredens  van  op de oude JaZZZolder(s) !

 

 

 

 

 

   
 

 


Volgende JaZZZolder Concert

 

     
     
     
 

13 December 2019     20:45 hr

 
 
Tricycle 20 jaar !
cid:8AC19C09-4C6A-473D-8779-AD856CDC0A2F

 
 


 

 

 

 

 

 

 

     
Accordeonist, pianist en componist Tuur Florizoone is weer helemaal terug van weggeweest. Samen met zijn companen Philippe Laloy en Vincent Noiret viert hij dit najaar het 20-jarig bestaan van Tricycle met een nieuwe CD en een uitgebreide tournee in het clubcircuit van Vlaanderen, Wallonië en Nederland.
De verjaardags-cd ‘ZOOM’ telt 13 toegankelijke, inventieve en verhalende composities van Tuur Florizoone die opnieuw de grenzen van de jazz, wereldmuziek, filmmuziek en klassieke muziek aftasten met een typisch ‘Belgisch’ geluid als resultaat.
De cd-première was op 11 november in de AB te Brussel.
Voor bandleader Tuur Florizoone heeft deze verjaardag alvast een symbolische waarde: hij was 20 jaar en nog student aan het Brusselse muziekconservatorium toen hij Tricycle opstartte, zijn allereerste band trouwens, én hij is nu zelf 40 jaar.
Toen Tricycle in 1999 voor het eerst samenspeelde, was dat een toeval en een noodzaak. In extremis trok het pas samengestelde trio immers naar Duitsland om een circusvoorstelling te begeleiden voor een ‘one shot performance’.
Nu 20 jaar en straks 4 albums later staat de groep er nog steeds.

Kortom: mis dit optreden niet, want het wordt een topconcert!!!

   
     
 
     
     
     
 
Tuur Florizoone: accordeon en composities
Philippe Laloy: sax en fluit
Vincent Noiret: bas

 
     
     
     
     
 

webinfo  


 
 
 
 

 

 
     
     
     
     
     

 

 

 

 

 

 

   
 

 


Vorig JaZZZolder Concert

 

 

 

     
     
     
 

22 November 2019     20:45 hr

 
 
The Archidukes


 
 


 

 

 

 

 

 

     
De groep 'Archidukes' werd opgericht als 'huisband' in de door Swing-legende Stan Brenders bekend geworden 'Archiduc' in Brussel; de naam voor het kwartet was dan ook vlug gekozen.
Telkens wanneer Peer Baierlein (tp) zijn voormalige thuis in België bezoekt, ontmoet hij Igor Géhenot (p), Alex Gilson (b) en Lionel Beuvens (dr) voor een 'Round About 5' optreden in de Dansaertstraat in Brussel.
Deze optredens zijn dan telkens weer zo leuk voor het publiek en de muzikanten dat de 4 besloten om ook in andere clubs in België op te treden.
Hun muziek wordt gekenmerkt door veel verschillende invloeden, omdat de originele composities afkomstig zijn van de vier bandleden. De groep creëert een heel apart kwartetgeluid dat diep geworteld is in de traditie, welke fungeert als basis voor de ontwikkeling van de eigen creativiteit. Ze gebruiken stilistische middelen waarmee ze nieuwe harmonische en ritmische paden betreden.

   
     

 

 
     
     
 
Peer Baierlein: trompet
Igor Géhénot: piano
Alex Gilson Giuseppe Millaci: contrabas
Lionel Beuvens: drums

 
     
 

webinfo  


 
     
 

 

 
     
     
 

 recensie(s)

 

 

  
  

© Lejo Vanhaelen


 

 
     
 
     
     
     
 

 “Onverwacht kregen we voor het 2de jazzzolderoptreden in november, na Oriol Roca Trio, opnieuw een trio voorgeschoteld van piano, contrabas en drums. Trompettist Peer Baierlein gaf verstek wegens ziekte. Van het aangekondigde viertal verschenen enkel de pianist en de drummer, onvoorzien zagen we op het podium opnieuw een Italo-Belg aan de bas. Toch zag het er veelbelovend uit met twee gekende klassebakken, in het besef dat die vast wel wisten wie ze meebrachten en omdat er zo meer speelruimte zou zijn voor drie. Daar wisten zij inderdaad goed raad mee.

De eerste set ging het met het luister- en speelplezier in stijgende lijn. Menigeen zat hoe langer hoe verlekkerder toe te kijken en te luisteren. De muzikanten genoten zichtbaar hoe langer meer. Het begon al vlot met nummers van Lionel Beuvens en Igor Gehenot, gevolgd door “Footprints” van saxofoonlegende Wayne Shorter. Wie dat nog niet in een versie zonder blazer had gehoord, kon alleen maar vaststellen dat deze klassieker zich uitermate kan lenen voor een fijn pianotrio. Wie toch trompetklanken miste, omdat hij daar op had gerekend, werd tijdens de pauze van enige zalving voorzien door de DJ met platen uit de vinylcollectie van de bib.
Na de pauze was het al 3-2 in het voordeel van de bassist wat de cd-verkoop betrof. Daarbij speelde zeker mee dat een aantal mensen de cd van Igor Gehenot al in hun collectie hadden en Giuseppe Millaci een ontdekking was. Zijn solo’s kenden ook in de 2de set niet minder bijval dan die van Gehenot en Beuvens. Alle drie stelden de muzikanten zich aandachtig ten dienste van de melodieuze muziek en gaven zij elkaar regelmatig de ruimte om zich nog meer in de kijker te spelen. Want dat deden ze sowieso met hun fijngevoelige en energieke spel.
Deze triobezetting verraste en verblijdde het talrijk opgekomen publiek doorheen eigen composities en standards. Met grote beheersing van hun respectievelijk instrumenten toonden zij zich beminnelijke crowd pleasers. Hun uitvoering van “Someday My Prince Will Come” hielp daar een flinke hand bij. Zonder bisnummer konden zij natuurlijk niet vertrekken. Toen legden zij hun aanstekelijke energie nog in “If I Were A Bell”. Ding dong ding, amai nog nie’….”
 
     
     
  Danny De Bock


 
     
     
     
 
 
by Wouter De Jonck 
 
 

 

 
   
     
     
     
     
 
     
     
      

©  JAZZEPOES 2019

 

 

 

up again !

 

 

 

HOME