back to start !

 

 

ARCHIEF MUSIC 2020

                                                                                                               

click for index 

 

 

 

 
 
 
 

 

 
 
- persbericht -


 
     
 

 
  Generatie babyboomers mobiliseert solidariteitsactie voor eventsector onder het motto ‘Wij blijven in ons kot en plegen contractbreuk!’

 
     
  Heel wat eventorganisatoren en hun toeleveranciers komen in zware financiële problemen door de afgelasting of uitstel van alle komende evenementen. In het bijzonder zij die al veel hadden voorbereid, ingekocht, ingehuurd of voorschotten betaald. Deze pandemie kon immers niet door iedereen, of althans niet in dit geval, op voorhand verzekerd worden…
Daarom doet Jean-Pierre Vyncke, babyboomer en medeoprichter van SeniorenNet, de grootste online community van +50-ers, een oproep tot alle babyboomers die al tickets gekocht hadden voor een afgelast publieksevenement. Hij vraagt hen om weliswaar ‘in zijn/haar kot te blijven’ maar om tegelijk ‘contractbreuk te plegen’ door de waarde van die tickets niet terug op te eisen, zelfs indien zou blijken dat men daarop recht zou hebben. En om die intentie online te bevestigen op de hiertoe ontwikkelde zowilik100worden.be
“Dat lijkt op het eerste gezicht een vreemde, contradictorische oproep”, zegt Vyncke, “maar als babyboomers, geboren tussen 1945 en 1965, zien we het als een positieve actie en als onze morele plicht om onze solidariteit met de onfortuinlijke organisatoren te concretiseren. Voor onze leeftijdsgroep is het immers belangrijk dat er ook in het na-coronatijdperk nog thematische events kunnen georganiseerd worden op lokaal, regionaal en nationaal vlak. We zijn immers zo afhankelijk van deze dynamische en enthousiaste ondernemers en organisaties. Want wij, babybomers, komen graag buiten, genieten nog optimaal van het leven en blijven geïntegreerd in het maatschappelijk leven en het sociale weefsel dankzij al die events. We willen gewoonweg niet dat het toekomstig aanbod wordt gehypothekeerd door deze pandemie. Mét events willen we graag 100 worden! Daarom deze win-win-oproep”, aldus Vyncke.
Wat er ook speelt ?

 
     
  “Als babyboomers hebben we het financieel goed en we willen nu iets terug doen voor de maatschappij. Daarom mobiliseren we onze generatie om solidariteit te tonen met al wie NU financieel getroffen wordt en in technische werkloosheid valt.”

 
     
 

 
  De actie steunt alle types van events: cultureel, sportief, recreatief of folkloristisch. “Maar in het bijzonder steun voor die events waarvoor de organisatoren geen financieel vangnet hebben of die sowieso al onder druk staan door het ontbreken van subsidies. Het kan dus ook gaan om kleine, lokale events of producties die belangrijk zijn voor het verenigingsleven of voor maatschappelijke groepen”, besluit Vyncke.

 
     
  De beoogde community van babyboomers zal de komende dagen massaal worden aangesproken via de sociale media en de newszine van SeniorenNet. Concreet kan men zich  hier online registreren en daar zijn engagement bevestigen.

 
     
 
 
 

 
 
   
     
 
- persbericht -

 
     
  
 
Here we are !

 
 

 
     
  Luister vandaag naar OPUS 111 op alle digitale platformen
Een compositie op de muzikale raakvlakken van tijden en culturen

 
     
  De release van het nieuwe album van AKA MOON blijft behouden! ‘Opus 111’ is vanaf vandaag beschikbaar via alle digitale platformen (link), op 10 april verschijnt de plaat ook fysiek.
Voor hun gloednieuwe opnames verzamelde de groep drie sterke muzikale persoonlijkheden rondom zich. Fredy Massamba, een Belgisch-Congolees zanger, mag zijn expressieve kracht van Afrikaanse “verhalenverteller” introduceren. De accordeon van rijzende ster Joao Barradas voegt op zijn beurt een stedelijke moderniteit toe, dankzij een spel dat zowel akoestische als elektronische instrumenten omvat. De pianist Fabian Fiorini, een oude metgezel van het trio, treedt ten slotte op als een “spiegelend muzikant “ van de sonate van Beethoven.

Via die diverse invalshoeken en gekleurd met rijke resonanties benadert Fabrizio Cassol de specifieke sonate op een manier die emotionele ruimtes samenbrengt over tijdperken, culturen, sociale of esthetische visies heen.

 
     
  RELEASE CONCERTEN

 
     
 
03.04.2020 : Handelsbeurs - Gent, Be
=> uitgesteld tot 25.09.2020
26.04.2020 : Festival Lunalia - Stadschouwburg Mechelen, Be
=> Uitgesteld, nieuwe datum te bevestigen.
02.07.2020 : Festival de Wallonie - Namur, Be
10.10.2020 : Festival de Wallonie - Tournai, Be
15.11.2020 : Jazz Brugge - Concertgebouw Brugge, Be
24.11.2020 : BOZAR, Brussel, Be
16.12.2020 : De Singel, Antwerpen, Be

 
     
 

 
     
     
     
     
 
 
 

 
 
   
     
 

 
     
 
- mededeling -

 
     
  
 
In deze bizarre tijden is het voor Brussels Jazz Orchestra helaas niet mogelijk een live concert te organiseren.
Gelukkig kunnen we je via deze weg wel attent maken op een boeiend, online alternatief !

Het jaarlijkse ’Spring Gala’ van Jazz at Lincoln Center zal dit jaar online doorgaan, onder de noemer ‘Worldwide Concert for Our Culture’.
Aanstaande woensdag 15 april (in onze tijdzone: de nacht van woensdag op donderdag, om 1u30), zal er een concert te zien zijn via Facebook Live, YouTube en de website van JLC.

Headliner Jazz at Lincoln Center Orchestra onder leiding van Wynton Marsalis vraagt internationaal gerenommeerde artiesten uit Japan, Brazilië, Rusland, Pakistan, Zuid-Afrika, Duitsland, België, Spanje, Italië en de VS om hen voor dit virtuele concert te vervoegen.
Ook Brussels Jazz Orchestra prijkt op de affiche. Deze samenwerking vloeit voort uit het gezamenlijke concert van Jazz at Lincoln Center Orchestra en Brussels Jazz Orchestra in februari van dit jaar in BOZAR. Na afloop van die ‘Big Band Celebration’, uitte Wynton Marsalis zijn wens om opnieuw samen te werken met Brussels Jazz Orchestra.


Jazz at Lincoln Center over ‘Worldwide Concert for Our Culture’: “Like all of the public-facing arts, we are challenged to serve our community beyond the reach of this pandemic and its wake of cancelled performances, shutdown of gathering places, and restrictions on travel. (…) This concert will bring us all together to uplift and encourage us with the wisdom and insights of major artists who have represented and elevated their respective cultures for decades."

 
     
 
Meer info over het concert vind je op de website van Jazz at Lincoln Center: .
We raden je aan onze sociale media pagina's in het oog te houden voor nieuws over extra kanalen van waaruit het concert zal uitgezonden worden (Facebook, Instagram)
 
     
     
 
 

 
 
   
     
 

 
     
 

 
     
 
 

 
 
   
     
 


- persbericht -

 
     
 

 
     
 
 
     
 


CD voorstelling : Dre Pallemaerts Seva : “Winter“

 
     
  Release: 16th of march 2020  (52creations.com : 52C-R005 )

 
     
 

 
     
  Na de cd’s ‘Pan Harmonie’ (Klara prijs 2007) en ‘Coutances’ (Klara prijs 2016) brengt Dre Pallemaerts met het project Seva de opvolger ‘Winter’ uit op zijn eigen label 52creations. Dre Pallemaerts schreef voor Seva een nieuw repertoire, met onder andere een ode aan Maestro Toots Thielemans en hij arrangeerde enkele klassiekers uit het jazz en het pop repertoire. Het project ontplooide zich volledig tijdens een tournée in de herfst van 2018: Een residentie in Flagey, 12 concerten in Vlaanderen en Brussel in opdracht voor de viering van het 25 jaar bestaan van de JazzLab series. De band bestaat uit pianist Pablo Held, saxofonist Sebastian Gille, contrabassist Clemens Van Der Feen en drummer/band leader Dré Pallemaerts, die op de cd ook enkele keyboards inspeelde. ‘Winter’ werd 16 maart 2020 gereleased op het label 52creations. 
 

 
     
 

 
     
     
 
 

 
 
 

 

 


 ©  JAZZEPOES 2020

 

 

 

up again !

 

 

 

back to start !